ZA MENE NEMA ALTERNATIVE ZA „FARMOFIT“

Već 25 godina, Đurađ Cvijić se bavi peradarstvom. Kroz njegove objekte u jednom ciklusu prođe oko 36.000 pilića koji se hrane isključivo proizvodima Fabrike „Farmofit“. Đurađ priznaje da je nekada samostalno proizvodio koncentrate i prodavao piliće, ali s obzirom na obim posla, to danas nije u mogućnosti. Kada je došlo vrijeme na izbor hrane za njegovu stoku, nije imao dileme – „Farmofit“ je bio i njegov prirodan izbor.

„Od kada je nastala kompanija „Rapić“, ja sam njen kooperant. Toliko duga saradnja je potvrda da problema sa korištenjem hrane nikada nije bilo, a moram reći da je napredak u razvoju tehnologije proizvodnje vidljiv prilikom svake isporuke. Rezultati govore sami za sebe, kao i povratne informacije otkupljivača pilića“, otkrio nam je ovosedmični „Farmofit“ domaćin, Đurađ Cvijić.

Đurađ napominje da se, pored peradarstva, bavi i zemljoradnjom. Na gotovo 40 hektara zemlje uzgaja kukuruz, pšenicu i soju, i potom sve proizvedene žitarice predaje u silose naše fabrike. Iako za sebe kaže da nije veliki proizvođač, ističe da se samo sa teritorije opštine Srbac ogromne količine sirovina predaju u „Farmofit“, što govori o uspješnosti i načinu poslovanja naše kompanije.

„Kada me pitaju zašto „Farmofit“, ja kažem – domaća fabrika sa velikim brojem radnika iz našeg komšiluka, koja pritom aktivno sarađuje sa domaćim poljoprivrednicima u otkupu njihovih sirovina“, ističe Đurađ.

Ovaj razgovor završili smo zaključkom našeg Farmofit domaćina da proizvodi naše fabrike treba da budu prirodan izbor svakog poljoprivrednika, a da se u stvarne rezultate mogu uvjeriti svi koji posjete njegove objekte za uzgoj pilića.

Podijeli