„Farmofit“ otkupljuje soju i kukuruz od domaćih proizvođača

Fabrika stočne hrane „Farmofit“ iz Gradiške i ove godine vrši otkup soje i merkantilnog kukuruza uzgojenih na poljima domaćih proizvođača. Otkup soje i kukuruza je jedan od najznačajnih elemenata u proizvodnji stočne hrane, a „Farmofit“ već tradicionalno potencira domaću proizvodnju i koristi najkvalitetnije sirovine sa ovih prostora.

Kao jedan od lidera u proizvodnji stočne hrane u državi, „Farmofit“ nastoji da otkupom poljoprivrednih kultura sa područja Bosne i Hercegovine podrži razvoj domaće privrede i na taj način osnaži lokalne proizvođače.

Direktor kompanije „Farmofit“ Vojislav Rapić je naglasio da fabrika posjeduje najsavremeniju opremu za sušenje i da i ove, kao i svih prethodnih godina, garantuju najbolje otkupne cijene prinosa i uslove sušenja.
„Zbog teške godine koju su poljoprivrednici pretrpjeli uzrokovane velikom sušom, vidljive su posljedice po kukuruz, pa se očekuje manji prinos i slabiji kvalitet roda. Upravo iz tog razloga ne preporučuje se sušenje u domaćinstvima, a najsigurniji način da se sačuva ovogodišnji rod je skladištenje žitarica u našoj fabrici“, ističe on.


„Kada je riječ o soji, domaći proizvođači i dalje mogu računati na garantovan i siguran otkup zrna uzgojenog na cijelom području Bosne i Hercegovine, po transparentnim uslovima i konkurentnim cijenama“, dodaje Rapić.

Ove godine „Farmofit“ otkupljuje sojino zrno, rod 2017. po cijeni od 0,685 KM/kg + PDV za proizvođače koji su u sistemu poreza na dodatnu vrijednost. Otkup soje i merkantilnog kukuruza vršiće se do kraja novembra 2017. godine, a sve dodatne informacije moguće je saznati posjetom na farmofit.ba.