Kompanija „Rapić“ i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci su krajem prošle godine potpisali Memorandum o saradnji, koji je uključivao i program stipendiranja, a u četvrtak, 14. aprila, svečano su potpisani Ugovori sa troje studenata koji su se izdvojili po svom dosadašnjem uspjehu i znanju.

Zahvaljujući Memorandumu koji su potpisali direktor kompanije “Rapić” Vojislav Rapić i dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Nikola Mićić, stipendije su ove godine dobile studentice treće godine Jelica Samardžić i Sara Popadić sa smjera stočarstvo, kao i Jelena Vučenović, studentica smjera biljna proizvodnja – ratarstvo i povrtarstvo.

Na potpisivanju Ugovora o stipendiranju, dobrodošlicu je poželio direktor kompanije „Rapić“ Vojislav Rapić koji je izrazio zadovoljstvo što su najbolji studenti postali njihovi stipendisti, te je tom prilikom istakao:

„Kompanija ’Rapić’ je u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom odlučila da stipendira troje studenata završnih godina kako bi oni bili što bolje spremni za sve radne izazove i potencijalno zaposlenje u preduzeću. Cilj nam je da preduzeće raste zajedno sa radnim osobljem, a studenti Poljoprivrednog fakulteta bi svojim znanjem, iskustvom i praktičnim znanjem sa terena mogli da donesu rezultate i samoj kompaniji.“

Programi stipendiranja predstavljaju poseban vid saradnje između visokih škola i velikih kompanija, povezuju sistem obrazovanja i poslovnog sektora i upravo na taj način stvaraju kvalitetniji stručni kadar u budućnosti.

“Drago mi je što sam izabrana da budem jedan od stipendista ‘Rapić’ kompanije. Ova stipendija mi je prije svega podstrek za dalje školovanje i obrazovanje, ali se isto tako nadam da ću svojim radom, dosadašnjim znanjem, kao i onim u budućnosti doprinijeti kompaniji”, smatra Jelica Samardžić, stipendista kompanije “Rapić”.

Njena koleginica, Jelena Vučenović, razmišlja slično, a svoj uspjeh zahvaljuje trudu, radu i učenju. “Drago mi je što sam stipendista kompanije ‘Rapić’, ovo je jedna velika nagrada za nas studente završne godine, te se nadam da ću opravdati povjerenje i steći dragocjeno radno iskustvo. Stipendija je zaista jedan veliki korak na putu prema zaposlenju u ovoj firmi.”

Društvenom odgovornošću, kompanija „Rapić“ nastoji da pruži što veći doprinos smanjenu odlaska mladih, naročito studenata, sa prostora Republike Srpske, jer su upravo oni osnova opstanka i razvoja. Još jedna specifičnost ovoga projekta je u tome što najbolji kandidati, dobitnici stipendija, po završetku školovanja imaju mogućnost za primjenu stečenog znanja kroz potpisivanje ugovora za zaposlenje.

[trx_video url=”http://farmofit.ba/wp-content/uploads/2016/05/Rapic%20ugovori%20o%20stipendiranju.mp4” ratio=”16:9” autoplay=”off” align=”center” ]