Kompaniju „Rapić“ je danas posjetila delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, na čelu sa resornim ministriom Borisom Pašalićem.

Razlog posjete je bio sagledavanje uslova u kojima se u kompaniji obavlja priprema i distribucija paketa podrške za povećanje sjetvenih površina pod sojom.

Riječ je o projektu koji, putem Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrede (IFAD), resorno ministarstvo provodi s ciljem podsticanja domaćih poljoprivrednih proizvođača na dodatni angažman kada je u pitanju sjetva pomenute ratarske kulture. Kroz ovaj projekat biće podržano oko 400 proizvođača, koji su angažovani na oko 700 hektara obradivih površina.

 

Zajednički je utvrđeno da su svi uslovi za distribuciju paketa podrške ispunjeni, odnosno da su sjemena, mineralna đubriva i zaštitna sredstva pripremljeni i spremni za sjetvu na domaćim oranicama.

Iz kompanije „Rapić“, zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva, još jednom pozivaju sve poljoprivredne proizvođače na dodatni angažman kada je riječ o svim obradivim površinama tokom proljećne sjetve. U skladu sa navedenim, naši uposelnici su na raspolaganju svim domaćim poljoprivrednicima za saradnju i podršku u proizvodnji.

 

Podijeli