Resorni ministar posjetio fabriku „Farmofit“

Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, posjetio je 9. jula 2019. godine Fabriku stočne hrane „Farmofit“, gdje je sa domaćinima razgovarao o poslovanju, kao i načinima unapređenja proizvodnje u pogonima nadomak Gradiške.

Komercijalni direktor „Farmofita“ Milan Rapić, koji je bio domaćin susreta, i ministar Pašalić su razgovarali o dosadašnjim rezultatima koje ovo preduzeće bilježi, ali i izazovima sa kojima se rukovodstvo i zaposleni susreću te načinima kako kontinuirano unapređivati proizvodnju.

„Ova firma, u nekoliko posljednjih godina, bilježi pozitivne trendove – s jedne strane, raste im proizvodnja, a s druge, raste i udio naših domaćih sirovina koje koriste u tom procesu. Nama; kao ministarstvu, kao vladi, kao državi, je u interesu da ono što se ovdje proizvede ustvari se i preradi, odnosno da ta sirovina, naravno, ukoliko je to moguće, potiče upravo od naših, domaćih proizvođača“, istakao je Pašalić.

Samo opredjeljenje vlasnika i menadžmenta fabrike, kako je istaknuto tokom susreta, je da u budućem periodu ta ljestvica bude i dodatno podignuta i da dođu u situaciju da 100% sirovine za proizvodne procese bude sa teritorije Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

„Preduzeća koja koriste domaću sirovinu, poput ‘Farmofita’, tako mogu da budu primjer drugima. Njihov pristup radu je pohvalan i stoga resorno ministarstvo podržava sve njihove aktivnosti, a podržavaće i ubuduće“, istakao je Pašalić.

Nakon razgovora, domaćini su goste proveli kroz fabričke pogone, gdje su se i praktično upoznali sa samim procesom proizvodnje zdrave i kvalitetne stočne hrane, koja iz ovog savremenog potrojenja pristiže u brojna poljoprivredna domaćinstva širom BiH.