„Rogoljska žetva 2017.“ nadmašila očekivanja i okupila više od 2.000 posjetilaca 

Etno manifestacija „Rogoljska žetva 2017.“ održana je 22. jula 2017. godine u Rogoljima kod Gradiške, u organizaciji Udruženja građana „Žetva“. 

Više od 2.000 posjetilaca imalo je priliku da, na porodičnom imanju uglednog domaćina Save Vasiljevića, posvjedoči starim običajima kosidbe i vršidbe, a pored toga upriličen je bogat kulturno-umjetnički program i degustacija tradicionalnih jela. Najspretniji su se nadmetali u košenju i vezanju žita, kao i bacanju kamena sa ramena.  

Rogoljsku žetvu, koja je ove godine održana je po osmi put, upotpunila je izložba „Nekad i sad“, na kojoj su prikazani etno eksponati, poljoprivredna mehanizacija i stare altke, koje su nekada korištene u domaćinstvima ovog kraja.  

Domaćin Savo Vasiljević istakao je da je svake godine ova manifestacija sve posjećenija i da mu je drago što sve više mladih dolazi u Rogolje. 

Tradiocionalna manifestacija, koja je postala nezaobilazni dio turističke ponude Lijevče polja i Potkozarja, okončana je defileom konjskih kola, fijakera i jahaćih grla. 

„Rogoljsku žetvu 2017.“ podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Vlada Srpske, opština Gradiška i prijatelji manifestacije, među kojima i Fabrika stočne hrane „Farmofit“. 

Tim „Farmofita“ i ove godine je pristustvovao Rogoljskoj žetvi, a zaposleni su bili na raspolaganju svim zainteresovanim posjetiocima kada su u pitanju informacije o našim proizvodima. 

U nastavku pogledajte foto-galeriju, koja će vam dočarati djelić atmosfere, koji je vladao na ovogodišnjoj manifestaciji.