Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark u posjeti Farmofitu

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, posjetio je 9. marta 2018. godine Fabriku stočne hrane „Farmofit“ iz Gradiške.

Domaćin susreta je bio generalni direktor „Farmofita“ Vojislav Rapić, koji je poželio dobrodošlicu Šefu Delegacije EU te izrazio zadovoljstvo što ima čast da ga ugosti.

Rapić je gospodina Wigemarka ugostio te poveo u obilazak fabrike, upoznao sa procesom proizvodnje i širokom paletom proizvoda koji izlaze iz ovih pogona, nakon čega ga je upoznao sa poslovnim rezultatima i planiranim aktivnostima za naredni period.

Nakon posjete fabrici u Gradišci, Lars-Gunnar Wigemark je izrazio zadovoljstvo što se u Bosni i Hercegovini nalazi jedno savremeno postrojenje, koje proizvodi vrhunsku stočnu hranu koja zadovoljava najviše evropske standarde.

Vigemark je u Gradišci učestovao na javnoj debati o ulozi lokalnih zajednica, izazovima i mogućnostima pristupanja EU, koju u 15 opština i gradova BiH organizuje Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH u okviru projekta “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu”.

Debata se realizuje u okviru inicijative kancelarije Specijalnog predstavnika EU u BiH, a okupila je preduzetnike, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva te poljoprivrednike i stručnjake za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica.