Slovenci oduševljeni fabrikom „Farmofit“ iz Gradiške

Proizvođači stočne hrane iz Slovenije u petak 6. oktobra 2017. godine boravili su u posjeti Fabrici stočne hrane „Farmofit“ iz Gradiške. Prilikom obilaska postrojenja gosti su se mogli uvjeriti da ova fabrika raspolaže najsavremenijom tehnologijom i da proizvodi vrhunsku stočnu hranu koja zadovoljava najviše evropske standarde.

Domaćin susreta je bio generalni direktor „Farmofita“ Vojislav Rapić, koji je poželio dobrodošlicu gostima i ujedno izrazio zadovoljstvo što ima čast da na jednom mjestu okupi uspješne privrednike iz regije.

„Gradimo prijateljske odnose sa poslovnim partnerima i klijentima i uvijek smo otvoreni za ovakvu vrstu saradnje. Posjeta slovenačkih kolega bila je odlična prilika za razmjenu znanja i iskustava, kao i uočavanje izazova sa kojima se proizvođači stočne hrane suočavaju“, istakao je on.

Rapić je potom prisutne poveo u obilazak fabrike i upoznao ih sa procesom proizvodnje i širokom paletom proizvoda koji izlaze iz ovih pogona. Nakon toga je uslijedila kratka prezentacija poslovnih rezultata, a gostima su predočene i planirane aktivnosti za naredni period.

Jedan od dvadesetak gostiju iz Slovenije naglasio je da je posjeta nadmašila sva njihova očekivanja, te da su oduševljeni fabrikom „Farmofit“ i mladim timom zaposlenih, koje su upoznali prilikom obilaska fabrike u Gradišci.

„Nismo očekivali da se u Bosni i Hercegovini nalazi jedno ovako savremeno postrojenje, prijatno smo iznenađeni svime što smo vidjeli ovdje i u Sloveniju nosimo isključivo pozitivne utiske“, bili su neki od komentara proizvođača stočne hrane iz Slovenije.

FSH „Farmofit“ je dio uspješne porodične kompanije „Rapić“ iz Gradiške, koja posluje već gotovo tri decenije, a istoimeni brend je prisutan na tržištu od 2011. godine, kada je izgrađeno najmodernije postrojenje na ovim prostorima. Fabrika je za kratko vrijeme postala jedan od najvećih proizvođača stočne hrane u regiji, a na tržištu Bosne i Hercegovine je apsolutni lider u ovom segmentu.