Kompanija „Rapić“ d.o.o. iz Gradiške i Fabrika stočne hrane „Farmofit“ pokrenuli su 1. marta agro portal „Stočna hrana“, s ciljem da modernu poljoprivredu približe domaćem tržištu. Osnovna ideja je da ovaj portal postane mjesto susreta i razmjene iskustava poljoprivrednika iz BiH, ali i regije.

S obzirom na svakodnevni razvoj tehnika obrade poljoprivrednog zemljišta, korištenja novih vrsta mašina, ali i unapređenja kvaliteta ishrane životinja, portal „Stočna hrana“ obrađivaće teme koje će svakom poljoprivredniku pružiti nova znanja.

Kompanija „Rapić“ d.o.o. nastavlja sa društveno odgovornim poslovanjem i sada daje priliku mladim stručnjacima u poljoprivredi da stečena znanja i iskustva predstave široj publici. Istovremeno, s pokretanjem specijalizovanog portala, kompanija je otvorila konkurs za studente svih smjerova prvog i drugog ciklusa studija poljoprivrednih fakulteta u BiH čija je želja da kroz, do sada neobjavljene istraživačke članke, obrade njima interesante teme iz oblasti poljoprivrede.

„Uvjeren sam da je ovo jedinstvena prilika za veliki broj studenata da svoja znanja predstave putem naše nove platforme. Moram da napomenem da ćemo svakom autoru čija najmanje četiri članka budu objavljena tokom jednog mjeseca obezbijediti jednokratnu finansijsku podršku, koju je moguće ostvariti i u svakom narednom mjesecu. Isto tako, dodjeljivaćemo i bonove za kupovinu stručne literature, a najboljeg autora tokom cijelog projekta nagradićemo polugodišnjom stipendijom u vrijednosti od 100 KM mjesečno“, izjavio je direktor kompanije, Vojislav Rapić.

Iz kompanije su dodali da će konkurs biti otvoren narednih 12 mjeseci, a prijave za prvi krug očekuju do 1. aprila 2019. godine. Svi odabrani radovi biće objavljivani na portalu www.stocnahrana.com i dodatno promovisani kroz društvene mreže Fabrike stočne hrane „Farmofit“. Detalji konkursa dostupni su na internet stranicama kompanije, kao i na novom agro portalu „Stočna hrana“.

Bili profesionalac ili poljoprivrednik iz hobija, portal „Stočna hrana“ biće vaša „desna ruka“ u svakodnevnom radu.

Podijeli