Kompanija “Rapić” d.o.o. iz Gradiške, u čast završetka uspješne poslovne godine, organizovala je godišnji prijem za poslovne partnere, prijatelje, zaposlene i medije.

U sklopu zvaničnog dijela večeri, prisutnima se obratio Vojislav Rapić, generalni direktor firme “Rapić”, koji je mnogobrojne goste, upoznao sa funkcionisanjem preduzeća i novim poslovnim izazovima koje kompaniju očekuju u budućnosti.

“Glavni cilj oduvijek bio da kvalitetne proizvode stvaramo ovdje, na našim prostorima. Prekretnica u tom pravcu desila se prije četiri godine, kada smo osnovali fabriku “Farmofit”, čime je i za naše preduzeće i za našu lokalnu zajednicu započeta potpuno nova i veoma značajna faza razvoja”, istakao je Rapić.

Rapić je dodao da se u “Farmofit” postrojenjima danas proizvodi preko 50 vrsta dopunskih i gotovih smješa za skoro sve vrste domaćih životinja, pokrenuta je linija premiksa, a u proces proizvodnje uvedena i nova linija peletiranja.

Ova kompanija je od pouzdanog uvoznika proizvoda za poljoprivredu izrasla u jednog od najvećih proizvođača stočne hrane na ovim prostorima koja zapošljava 64 radnika.

Podsjetimo, kao društvena odgovorna kompanija, “Rapić” je prije nekoliko dana potpisala Memorandum o saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Banjaluci i predstavila projekat stipendiranja studenata, koji će nakon završetka školovanja svoje mjesto naći kao zaposleni u kompaniji.

“Rapić” kao uspješna porodična kompanija posluje već dvije i po decenije, tačnije od 1990. godine kada je osnovano matično preduzeće, a koje od 2001. godine nosi ime “Rapić” d.o.o. Gradiška.

U okviru kompanije, od 2011. godine nalazi se fabrika stočne hrane “Farmofit”, čiji su proizvodi postali prepoznatljivi u regionu.